Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

El 2014 en 5 impressions (culturals)

Una pel·lícula: La Gran Belleza. Guanyadora de l’Oscar a la Millor Pel·lícula de parla no Anglesa enguany, aquest film italià és tota una oda a la bellesa que només les mirades més sensibles poden trobar a la Roma contemporània. L’actor de teatre Toni Servillo es posa a les ordres de Paolo Sorrentino tot formant un tàndem perfecte, millor que un DiCaprio-Scorsese o un Depp-Burton, per oferir una pel·lícula de llenguatge mordaç i imatges poètiques, carregada de crítica i esperança a parts iguals.

La_gran_belleza-661214956-large

Una cançó (i un videoclip): We Exist, d’Arcade Fire. El grup d’estadi contemporani per excel·lència, amb perdó de Coldplay o Muse, que va ser cartell del darrer Primavera Sound també, fa vibrar amb aquesta cançó lírica i ballable, tota una oda a la diversitat. Un atrevit Andrew Garfield canvia la pell d’Spiderman per posar-se en la d’un transsexual per protagonitzar el videoclip extraordinari d’aquesta cançó.

arcade_fire_we_web6

Un llibre: Romanticidi, de Carolina Cutolo. Una veu femenina gens convencional fa un relat, a lo Cinco horas con Mario però a la quasi inversa, tot atacant la hipocresia del seu voltant, que bé pot assimilar-se a la de qualsevol altra persona. Rere la seva acidesa, no obstant, es troba una incapacitat gairebé patològica per tenir empatia amb els altres

Un viatge: Berlin. Capital underground europea, Berlin (Est) sorprèn, especialment els barris de Kreuzberg i Mitte. Una passejada per les artístiques restes del Mur, enderrocat ara fa 25 anys, és imprescindible. Com també ho és fer una cervesa al Yaam Club o un capuccino al bar Beleg, un racó amagat a la vora del riu Spree. També és obligat prendre un brunch un diumenge a qualsevol dels locals de Mitte, per després perdre’s pel mercat de les puces del Mauerpark. A aquestes propostes se suma un ambient jove, espectacles al carrer malgrat el fred i un pulmó verd privilegiat, el Tiergarten, un racó per inspirar-se sense cap esforç.

IMG_1424

Una experiència cultural: Introducció a la Narrativa a l’Ateneu Barcelonès. L’escriptura creativa està contaminada, en la meva humil opinió, per una manca de rigor, si parlem d’un nivell bàsic, de principiant. Trobo que en molts tallers, no cal citar quins, es fa una crida a la creativitat per la creativitat sense un mètode definit. Aquest rigor, que trobava a faltar, es troba a l’Ateneu. Després d’aquest curs de 30h, que aporta una panoràmica d’eines per escriure millor, faré el de 90h, el de “Narrativa”. Cal afegir quelcom més?

Mar Armengol
Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: