Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

‘Big Bang Data’: l’exposició que resumeix el nostre present

Gunnar Knechtel Photography

¿Sabies que… l’any 2002, la documentació digitalitzada va superar per primera vegada l’analògica, o que allò que anomenem “núvol”, és a dir, l’univers digital que emmagatzema totes les nostres dades, en realitat està consumint uns nivells d’energia sense precedents? ¿Et sonava tal vegada que existeix un sistema de cablejat de fibra òptica que travessa el fons marí i que està controlat per empreses que, ara mateix, dominen la informació a escala mundial i la poden mercantilitzar com mai s’havia fet abans…?

Aquesta i moltes altres informacions sorprenents que ens ajuden a identificar i prendre consciència de la realitat “invisible” que és l’univers digital se sintetitzen a l’exposició “Big Bang Data”, que aquests dies es pot visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), fins el 16 de novembre. A més, podreu visitar-la dues vegades si el vostre buffer se satura a la primera ja que l’entrada es pot validar de nou.

Al meu parer, aquesta mostra, que combina tant recursos audiovisuals com impressionants instal·lacions – és remarcable una sala a petar d’imatges impreses o una paret on es projecten centenars de rostres a través de webcams –, és imprescindible per a tots els dummies que encara no sabíem les quatre coses bàsiques que cal comprendre sobre el cada vegada més real món virtual.

Gunnar Knechtel Photography

24 HRS in Photos, per Erik Kessels. Imatges pujades a Flickr en 24 hores.  

 

Mar Armengol
Imatges: Gunnar Knechtel Photography / CCCB
Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: