Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

La llibertat a debat a ‘Versus’

12_Banner_VERSUS_OK

L’experiència presidiària a la ficció ens remet actualment i sense remei a la tragicòmica Orange is the new Black, sèrie d’èxit produïda per la plataforma en línia Netflix basada en l’experiència real d’una dona burgesa nord-americana, Piper Kerman, on, si bé es denuncien les mancances i els abusos de poder del sistema penitenciari nord-americà, també hi ha grans dosis d’humor. A casa nostra, en canvi, trobem una mostra d’aquesta temàtica per oferir una reflexió que va més enllà de la crítica al sistema, on es confronta la manca de llibertat física i anímica: Versus, de l’autor José Pascual Abellán.

orange-is-the-new-black

La temàtica presidiària és també el marc d’acció d’una de les sèries de més èxit des de l’any passat, ‘Orange is the new Black’

Aquesta obra, protagonitzada per dues germanes a qui donen vida les intèrprets Raquel Saiz i Giovanna Torres, ens presenta com a marc d’acció l’arxiconegut locutori on els familiars i coneguts dels presos comparteixen uns escasos minuts de comunicació amb ells. La reflexió que ens presenta Pascual Abellán, l’autor, és si realment només hi ha una condemna, la imposada per la justícia, o si bé s’estén a totes les persones vinculades a qui a ha estat condemnat. El sistema es veu limitat en aquest aspecte, on els vincles entre les persones es posen, més que mai, a prova. Arribats a aquest punt, podem arribar a plantejar-nos: la llibertat és no tenir lligams de cap mena? En una societat individualista com la nostra tal vegada sigui així, però, per a algunes persones la llibertat és poder triar per a qui s’està diposat a sacrificar-la.

Per tant, Versus, que es representa fins el proper 28 de setembre al Versus Teatre, és una obra que toca la fibra de l’espectador i no el deixa indiferent. Si busqueu distreure-us, busqueu una altra alternativa, però si voleu viure una experiència teatral, no us la podeu perdre.

Mar Armengol
Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: