Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Tom Odell va més enllà del lirisme a la sala Apolo

Tom-Odell-Long-Way-Down

El jove compositor i cantant britànic Tom Odell va presentar ahir en directe a Barcelona el seu primer àlbum, Long Way Down, a la sala Apolo. En un entorn proper i amb un públic de totes les edats entusiasta, Odell, amb el seu inseparable piano, es va deixar anar, tot superant la faceta melancòlica i taciturna pròpia de les campanyes de màrqueting que el representen, per entregar-se a un frenesí on el blues i el rock flirtejaven amb el lirisme característic dels seus temes, com Grow Old With Me, Can’t Pretend, I Know o Another Love, que els assistents vam cantar de principi a fi.

El piano és la columna vertebral de les cançons d'Odell

El piano és la columna vertebral de les cançons d’Odell

Odell, guanyador d’un Brit Award el 2013, va demostrar caràcter i una sintonia molt positiva amb la banda que l’acompanyava; als músics també se’ls pot atorgar el mèrit de potenciar un show ben animat, amb imporvisacions tant divertides com virtuoses – a l’escenari va sonar el piano d’Odell, dues guitarres, un contrabaix, un baix, una bateria i una harmònica – . Odell i els seus músics van prescindir d’una posada en escena glamurosa i el protagonista es va mostrar molt empàtic amb el públic; va pronunciar algunes frases en castellà i fins i tot va cantar un tema dedicat a Barcelona que, segons va dir, havia composat abans de sortir a l’escenari.

Ryan Keen, el teloner, també britànic, va entroncar amb el talent musical dels seus successors a l’escenari amb la seva guitarra acústica. Keen va aprofitar al màxim la mitja hora de presentació de què va disposar interpretant cançons melòdiques d’estil folkie i a moments country, per donar pas a un Tom Odell que en persona sorprèn per resultar molt més elèctric i seductor que als seus videoclips. Esperem que en els seus propers treballs potenciï aquest tarannà, ara que la seva (prefabricada) imatge de noi bo ha estat superada gràcies a un talentós i atrevit directe.

Podeu descoobrir més videoclips al canal de Vevo del cantat. 

Mar Armengol
Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: