Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

‘Babet, cuina a tres veus’: el gran musical de petit format

02_Banner_-BABET

El Versus Teatre ha recuperat l’obra de teatre musical Babet, cuina a tres veus, de la companyia Les Cot, per oferir la seva tercera temporada, que reafirma l’èxit d’aquest musical gastronòmic de les emocions on tres veus i un piano configuren una història ben intensa.

Deu anys enrere, la Clara, la Tina, l’Olívia van posar totes les seves energies i il·lusions, per motius ben diversos, en el projecte del restaurant Babet. El ganxo d’aquest local es basava en una filosofia culinària on els ingredients i les receptes transmetien al paladar sabors que evocaven emocions i estats d’ànims. L’èxit estava servit però, a causa d’un seguit de circumstàncies i despropòsits, la mala sort, personificada en l’aprofitat Xavi, les va separar i va convertir Babet en el regust amarg de les seves memòries. Després d’una dècada gairebé separades, les tres protagonistes s’han de retrobar perquè en Xavi ha mort en estranyes circumstàncies i decidir la sort del restaurant. Tot i que, després de tant de temps, aquestes tres dones encara tenen coses per retreure’s.

L'obra se succeeix a la cuina del restaurant Babet, on un té lloc una mort ben sospitosa. Fotografia: Senén Escoda

L’obra succeeix a la cuina del restaurant Babet, on un té lloc una mort ben sospitosa. Fotografia: Senén Escoda

La història parteix d’un present de pretès dol per descobrir-nos, a través de diàlegs delirants i cançons interpretades en directe per les tres veus femenines – Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral – i un pianista amb un rol destacat a l’argument – Óscar Peñarroya -, el passat que les va dur on són ara. Els temes que canten són originals i es complementen amb d’altres que són adaptacions de cançons de mestres com Duke Ellingotn i Cole Porter – especial menció a la de That’s Life, la versió més famosa de la qual és de Sinatra -. El musical a més s’arrodoneix amb receptes de cuina de les emocions hilarants, on tenen cabuda la rancúnia, l’apatia, l’odi i l’amor. Com en la pel·lícula El festín de Babette (Gabriel Axel, 1987), que els personatges citen a l’obra, en un principi totes tres es troben atrapades en una nebulosa gris de ressentiment i frustració, així que necessiten una recepta que connecti directament amb la seva iniciativa. Amb humor àcid i una bona dosi de cinisme, Babet… reivindica l’empenta que cal per defensar els somnis.

L’obra es representarà al Versus Teatre fins el proper 4 de maig els divendres a les 20h; els dissabtes, a les 18 i a les 20h i els diumenges, a les 18h. A través d’Atrapalo.com podeu reservar les entrades amb descompte.

Text: Mar Armengol

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: