Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Ryan Gosling, el cavaller fosc d’L.A.

Mar Armengol

És curiós com es poden establir paral·lelismes en funció de les trames de les pel·lícules i els actors que les protagonitzen. Avui m’agradaria comentar el cas de Ryan Gosling, un dels actors més polifacètics i desitjats de Hollywood. Enrere ha quedat el seu càndid i emotiu rol protagonista a El diario de Noa; ara Gosling és un home dur que defensa Los Ángeles considerant poc o gens la llei ja sigui a la dècada dels ’40 o en plena actualitat, a través de dos films ben recents: Gangster Squad i Drive.

Gangster Squad, brigada de élite és un thriller policíac que revisita el cinema clàssic de Hollywood a partir del vestuari però que ens recorda a Matrix per les seves escenes de lluita amb un cuidat efecte digital i estètic. En aquesta cinta, Gosling és Jerry Wooters, un sargent conformista a qui en un principi no li fa res que la màfia de Mickey Cohen – interpretat per un Sean Penn exageradament pervers – domini la ciutat, fins que es creua en el seu camí amb Grace Faraday (Emma Stone), l’amant de Cohen. Aleshores, Gosling accepta l’arriscada proposta del sargent John O’Mara (Josh Brolin) de crear una brigada al marge de la llei per acabar amb Cohen. A banda del rol d’antiheroi de Gosling, és destacable també com Brolin i Penn intercanvien els rols de “bons i dolents” protagonistes des de la seva darrera trobada, a la gran Mi nombre es Harvey Milk.

Photo credit: Gangster Squad official facebook

Photo credit: Gangster Squad official facebook

Drive, per la seva banda, és tot un homenatge al cinema dels ’70; aquest film recupera la serietat que es va perdre després d’aquesta dècada plenament adulta del cinema en què els diàlegs, curts però significatius, s’acompanyen d’una música brillant i una estètica molt característica on els escenaris són personatges i els actors, humils participants d’una història i no súper estrelles que s’hi llueixen. Gosling dóna vida a un taciturn conductor que és especialista de dia en pel·lícules i taxista de delinqüents de nit, però la balança es descompensa per una damisel·la en perill, Irene (una sempre melancòlica Carey Mulligan). El record de la brillant Taxi Driver és present en aquest drama sobre rodes que consolida Gosling com un heroi fosc amb múltiples matisos en el seu registre interpretatiu.

Photo credit: drive-movie.com

Photo credit: drive-movie.com

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: