Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Lauren Gràcia: bons records al cinema

Mar Armengol

El cinema Lauren Gràcia es va sumar el passat agost a la llarga llista de petites sales de projecció que sucumbien davant la crisi. Va ser una gran decepció; malgrat les dades generals, encara quedava públic fidel a aquest cinema i jo m’hi incloc. Així que em permetré enumerar, a mode de record, algunes de les últimes pel·lícules que vaig anar a veure a aquest petit oasi del carrer Bailèn:

Los juegos del hambre: Aquesta distòpia indaga en com la política del terror pot alienar un poble sencer a través d’un intens i macabre joc on la supervivència ho és tot per als implicats. Anant més enllà d’un altre blockbuster juvenil, que abans havia estat bestseller, Los juegos del hambre té una personalitat única i si en un principi ens recorda, a grans trets, a la nipona Battle Royale, la seva intensitat brilla amb llum pròpia gràcies també als seus protagonistes, Jennifer Lawrence i Josh Hutcherson. El proper 22 de novembre s’estrena la segona part d’aquesta trilogia… Haurem de buscar un altre cinema on veure la continuació.

Photo credit: recomiendocultura.wordpress.com

Anna Karenina: Un altre dels diamants de la corona cinematogràfica del cineasta britànic Joe Wright ens transporta a la Rússia tsarista per explicar aquesta complexa història d’amor i lluita contra les normes socials amb Keira Knightley, la reina del drama d’època, com a protagonista. La superba posada escena, un antic teatre, és brillant – l’Oscar al millor vestuari ho reconeix en part –, però sens dubte la història atrapa per sí mateixa i es fa imponent en un constant joc de llums i ombres on Knightley posa totes les cartes interpretatives sobre la taula.

Photo credit: Laurie Sparham

Photo credit: Laurie Sparham

Las ventajas de ser un marginado: El títol feia arronsar el nas a més d’un, i jo tenia seriosos dubtes sobre el salt d’Emma Watson de les pel·lis de Harry Potter – que també vaig anar a veure al Lauren Gràcia en el seu dia – al cinema més adult, o postadolescent. Per fortuna, tots els meus prejudicis eren errats: aquest film no té intenció d’emmarcar-se en cap motlle prefabricat i explica una història de rerefons dur sense complexos i amb un esperit rebel que atrapa. Per cert, una estrella va fer ombra clarament a Watson en aquest llargmetratge: Ezra Miller.

Photo credit: perks-of-being-a-wallflower.com

Photo credit: perks-of-being-a-wallflower.com

Monstruos University: El passat 8 de juliol va ser l’últim dia que vaig trepitjar el cinema Lauren Gràcia, i ho recordo perquè conservo l’entrada d’aquesta pel·lícula. L’avantsala de Monstruos S.A. ens explica l’inici de l’amistat entre el petit Mike i el gegantí Sully a la Universitat per a monstres. Si bé en la primera cinta que vam veure fa 12 anys en Sully era el protagonista juntament amb la petita Boo, aquí en Mike brilla tant com el seu gran ull, demostrant que pot convertir-se en un monstre capaç d’espantar tant com els més terrorífics que tracten d’enfonsar-lo. Era un cas paradigmàtic per a les petites sales de cinema.

Photo credit: disney.es

Photo credit: disney.es

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Lauren Gràcia: bons records al cinema

  1. Retroenllaç: Particular ‘TOP 5′ de pel·lícules vistes el 2013 | Batec de Cultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: