Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

‘¡Rompe Ralph!’: quan Disney sembla Pixar

Mar Armengol

A l’agost ja vaig comentar que Brave no estava a l’alçada de Pixar, el gegant de l’animació que tendeix a explicar històries inoblidables com les de Toy Story o Up. Potser la Mèrida, la princesa rebel, despuntava entre els anacròniques damisel·les de la factoria d’en Mickey Mouse, però l’argument era tan convencional com el de qualsevol pel·lícula de Disney. Després d’haver vist ¡Rompe Ralph!, que no és de Disney Pixar, sinó de Disney a seques, estic desconcertada perquè aquesta pel·lícula sí que sembla pertànyer als millors temps de Pixar!

En primer lloc, per la història: un personatge de videojocs, en Ralph, que fa sempre de malvat, s’obsessiona per canviar la seva estrella i esdevenir el protagonista, ja que porta 30 anys atrapat en una rutina gens agraïda. És fàcil llegir entre les línies d’aquesta història en aparença infantil una lliçó vital que fa somriure els adults, una marca de la casa Pixar.

En segon lloc, pels personatges: en Ralph és tan adorable com el gegant Sulley de Monstruos S.A. I la companya d’aventures d’en Ralph, la pilot de carreres Vanellope, em recorda moltíssim a l’entranyable Boo, la petita amiga humana d’en Sully. Gràcies a la Vanellope, que en realitat té més problemes al seu videojoc que el propi protagonista, en Ralph descobreix la veritable amistat i un motiu real per ser un heroi, més enllà del seu anhel pel reconeixement (d’acord, aquesta súper moral és compartida per Disney i Pixar).

I en tercer lloc, pel marc de la història: es desenvolupa en un saló recreatiu on, a la nit, els personatges fan les seves vides sense que els humans se n’adonin (algú està pensant, encertadament, en Toy Story?). A més, hi ha una certa nostàlgia en el videojoc vintage d’en Ralph que també recorda a la que desperta el vaquer Woody. Dit això, tal vegada les etiquetes (prejudicis) de “Disney” o “Pixar” quedin curtes ara mateix i tot es redueixi a una cosa més simple: la qualitat de la pel·lícula.

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: