Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

‘El Hobbit’ fa Nadal

Mar Armengol

Per a mi, El Senyor dels Anells i El Hobbit fan Nadal. És a dir, de la mateixa manera que per Setmana Santa hi ha gent que “s’enganxa” a mirar pel·lícules de temàtica religiosa, jo crec que el Nadal, essent una festivitat religiosa també – en el seus orígens –, “marida” perfectament amb la grandiositat, la fantasia i els valors de germanor que transmeten les adaptacions a la gran pantalla de les novel·les de J.R.R. Tolkien que ha dut a terme el cineasta Peter Jackson al llarg dels darrers anys.

Dit això, comentem l’argument: en aquesta aventura, el protagonista encara no és en Frodo (a qui dóna vida Elijah Wood), ja que l’acció se situa 60 anys abans de la colossal història de El Senyor dels Anells per explicar-nos el seu origen; és a dir com, per una casualitat, l’oncle d’en Frodo, en Bilbo (Martin Freeman), es va trobar amb en Gollum – interpretat magistralment per Andy Serkis a través de la tècnica de captura de moviment – i, astutament, li va robar aquell petit objecte daurat, que faria perdre els estreps a tota la comunitat màgica de la Terra Mitjana i especialment a en Frodo. Tot i així, l’Anell Únic no és el fil argumental d’aquesta entrega de El Hobbit, sinó la lluita dels nans per recuperar el seu ric regne, Erebor, que va ser devastat i conquerit pel drac Smaug temps enrere – ¿per què diantre un súper drac vol or, un objectiu més aviat de l’avarícia humana? -. Biblo “Saquet” es veu embolicat en aquesta “aventura inesperada” a causa del mag Gandalf El Gris (Ian McKellen) i haurà de demostrar que, malgrat ser un entranyable hobbit, pot lluitar amb coratge contra el mal.

Tot i que Tolkien escrivís una sola novel·la de El Hobbit (publicada el 1937), Peter Jackson va decidir fer una trilogia (com va demostrar la de El Senyor del Anells, el tres li dóna bona sort), així que El Hobbit: una aventura inesperada és la primera de tres pel·lícules que s’estrenaran pròximament, entre 2013 i 2014.

Les aventures de El Hobbit, així com les del El Senyor dels Anells, han estat filmades en els espectaculars escenaris naturals de Nova Zelanda. Per a més informació, podeu llegir el meu article publicat al bloc de Lonely Planet Traveller.

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: