Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Itàlia visita Barcelona

Mar Armengol

Els cinemes Verdi acullen la primera Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB)

Les millors propostes del cinema italià més actual arriben aquests dies als cinemes Verdi per donar a conèixer gratuïtament al públic produccions que no han tingut distribució a les sales comercials de l’Estat. L’Institut Luce Cinecittà organitza aquest esdeveniment, que compta amb un total 8 llargmetratges, 8 curtmetratges i 3 projeccions especials que es podran veure als cinemes Verdi i Verdi Park, a excepció del Pinocchio d’Enzo d’Alò, que va inaugurar la mostra internacional de Venècia, i es projectarà a l’Auditori de la Pedrera. Totes aquestes cintes han estat destriades pels crítics Gianni Canova i Maurizio di Rienzo.

La proximitat, una premissa clau
La 1a Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB) s’erigeix com a “Festival de Festivals”, aplegant les millors pel·lícules italianes que han viatjat per festivals tan prestigiosos com el de Cannes, Locarno, Venècia, Toronto i Londres. En aquest cas, a més, els directors i actors presentaran personalment les seves obres, aconseguint una proximitat major amb el públic. Alguns d’ells són reconeguts, com Bernardo Bertolucci, Ferzan Ozpetek, Marco Tullio Giordana o Giuseppe Piccioni, mentre que d’altres són joves talents que estan emergint en el panorama italià i interncional; Daniele Ciprì, Nina Fuksas o Leonardo Di Costanzo, la revelació de Venècia, entre d’altres, destaquen en aquesta categoria. Ozpetek inaugura el festival demà amb Magnifica presenza, el seu darrer film, a les 20h.

Celebrant el millor cinema
La Mostra de Cinema Italià de Barcelona lliurarà dos guardons: l’honorífic Premi CSCI a Ferzan Ozpetek i l’altre serà el CSCI al Millor Curtmetratge, que serà atorgat per un jurat internacional presidit per Àngel Sala, director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i integrat pel cineasta Giuseppe Capotondi i Tonj Acquaviva, autor de les bandes sonores de films d’Ozpetek i de Bellocchio, entre d’altres. Per arrodonir aquesta celebració cinematogràfica italiana la mostra també oferirà als seus assistens, com no podia ser d’una altra manera, una tassa d’espresso abans i després d’algunes projeccions.

Del 14 al 18/12. Entrada de franc a totes les projeccions amb aforament limitat. Les invitacions es podran recollir a partir de les 16h a la taquilla dels Cinemes Verdi i Verdi Park el mateix dia de cada projecció.

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: