Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Van Gogh reviu al Teatre Gaudí

L’actor Martí Peraferrer i el director Òscar Molina duran un cop més el cèlebre artista Vincent Van Gogh als escenaris.  Des de demà i fins el 19 d’octubre, la sala petita del Teatre Gaudí de Barcelona reviurà la truculenta història del pintor de Nit Estrellada. El paper visceral que ha d’encarar l’actor gironí ens recorda a la gran interpretació de Tennessee Williams que fa ver fer l’estiu passat. A més, aquest cop Martí Peraferrer tonarà a estar sol damunt l’escenari per transformar-se en una ànima artística torturada.

Van Gogh narra els darrers deu anys de vida de l’artista, entre la crisi de Borinage, que va obrir el camí artístic d’un jove Vincent de 27 anys, i fins unes hores abans del seu suïcidi, als 37 i amb una extensa obra de 800 olis i 850 dibuixos a les seves esquenes. Dos anys després de la seva mort, la vídua del seu germà, el famós Theo, va realitzar la primera exposició amb 75 obres del pintor. A partir d’aquell moment, la crítica, el públic i els col·leccionistes van elevar la seva obra fins a convertir-la en una de les més celebrades de les arts plàstiques.

Estrenada l’any 2002 en motiu del Festival Grec de Barcelona, Van Gogh va ser interpretada per Jaume García i dirigida pel seu autor, Ever Blanchet, a qui va substituir el propi Peraferrer, realitzant una exitosa gira per Catalunya. La crítica va respondre molt positivament i va tornar a representar-se l’any 2005 al Versus Teatre.

Font de la imatge: Teatre Gaudí

Font de la imatge: Teatre Gaudí

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: