Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Energia i minimalisme: els teatres Versus i Gaudí aposten pel monòleg

Mar Armengol

Dues personalitats ben diferents però igual d’intrigants ens explicaran les seves respectives històries als teatres Gaudí i Versus aquest mes de juliol. El monòleg és un gènere tan auster en la posada en escena com ric en la potència interpretativa que els actors despleguen davant del públic. Tennesse (W), al Gaudí, i Absent, al Versus, són projectes que neixen de la passió pel teatre dels seus creadors i que copsen des de perspectives oposades els conflictes i les passions de l’home contemporani.

Tennesse (W). Després de llegir l’autobiografia de Tennesse Williams, Memòries (1975), l’actor i autor Martí Peraferrer i Vayreda es va veure captivat per la figura d’un dels dramaturgs més rellevants i polèmics del segle XX. El monòleg, dirigit per Francesc Cerro, plasma les llums i ombres d’aquest enigmàtic home, que va viure plenament i com va voler en uns Estats Units atrapats en la paranoia de la Guerra Freda. Tennesse (W) és un projecte sorgit  de la iniciativa de la companyia de Martí Peraferrer i Vayreda, Teatre Blau, i del Teatre Tantarantana. Complirà sobre l’escenari del Teatre Gaudí la seva representació número 75, després d’haver fet gira per Espanya. S’estrena el 6 de juliol i es representarà fins el 29.

Martí Peraferrer i Vayreda a ‘Tennessee (W): la vida secreta de Tennesse Williams’. Fotografia d’Irene Roé

Absent. Un conductor d’autobusos, sumit en una depressió personal i general, parla amb una terapeuta invisible sobre els seus dimonis. Un sol home és capaç de reflectir l’angoixa que pateix la societat consumista, envoltada d’estímuls que no pot realitzar. El director Òscar Molina reivindica amb el minimalisme de l’escenari la força de l’univers del protagonista, creat i interpretat per Fermí Casado. La música electrònica i house en directe composada per Platonov capta la pulsió urbana que envolta aquest home i l’absorbeix. En aquesta situació, el protagonista haurà de prendre dràstiques decisions. Absent s’estrena el 10 de juliol al Versus Teatre i es representarà fins el 12 d’agost.

Fermí Casado es converteix en l’home angoixat que despulla els seus patiments davant d’una terapeuta invisible. Fotografia de Senén Escoda

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Energia i minimalisme: els teatres Versus i Gaudí aposten pel monòleg

  1. Retroenllaç: Els retrats del mestre Capote « Batec de Cultura

  2. Retroenllaç: Els retrats del mestre Capote | Batec de Cultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: