Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

‘Diaris de Vampirs’ a Barcelona

Reportatge de Mar Armengol

El passat cap de setmana es va celebrar la Bloody Night Con 2, la convenció de fans de la sèrie The Vampire Diaries (Diaris de Vampirs) organitzada per KLZ Events. Gairebé 1.000 fans de la sèrie es van trobar a l’Hotel Barceló Sants per poder estar a prop del seus ídols durant dos dies. La sèrie, una producció de CW Network i basada en les novel·les de L.J. Smith, ha revolucionat a milers de fans arreu del món, que viuen pendents de l’evolució del triangle amorós entre els germans Salvatores i la jove Elena Gilbert. Podeu seguir-la al canal 3XL en català.

Paul Wesley i Ian Somerhalder durant un dels ‘panels’ de diumenge. Fotografia de Mar Armengol

Per segon any consecutiu, Ian Somerhalder y Paul Wesley, els actors que donen vida als vampirs Damon i Stefan Salvatore, van assistir a l’esdeveniment i juntament amb ells van venir aquesta vegada Matt Davis – el professor caçavampirs Alaric Saltzman – i Michael Trevino – l’híbrid Tyler Lockwood –. També hauria assistit a la cita Joseph Morgan, qui dóna vida al vampir original Klaus, però no va poder. En canvi, la gran sorpresa es va produir el dissabte, quan Nina Dobrev, l’actriu protagonista de la sèrie que encarna a la bondadosa Elena Gilbert i a la despietada vampiressa Katerina Petrova, va aparèixer a la convenció, il·lusionant els fans.

El somni dels fans fet realitat

Poder veure de prop els teus actors preferits, parlar amb ells, que et firmin autògrafs i fins i tot poder fer-te fotografies amb ells són algunes de les oportunitats que ofereix la convenció Bloody Night als fans de Diaris de Vampirs. Per aquest motiu, adeptes a la sèrie de tot arreu no van voler perdre’s aquest esdeveniment: Itàlia, França, Àustria, Alemanya, Eslovènia i Rússia són alguns dels països que han tingut representació dels fans de la sèrie en aquesta convenció.

De la mateixa manera que era possible escoltar una infinitud d’idiomes entre el públic, era complicat establir l’edat del fan: des de nenes fins a dones adultes sospiren pels vampirs més cool del moment, especialment per Ian Somerhalder. Però aquest fenomen no es redueix només a ‘coses de noies’: el públic masculí també té el seu lloc en tot això, tot i que menor.

Matt Davis va ser molt amable i divertit durant els seus ‘panels’. Fotografia de Mar Armengol

Els actors Matt Davis, Nina Dobrev i Ian Somerhalder durant un dels ‘panels’. Fotografia de Mar Armengol

Val la pena ‘gastar tan’?

Per suposat, així ho confirmen les fans, encara que estiguem en temps de crisi. L’oportunitat de conèixer als actors de la sèrie costa el seu pes en or, i més si no vols perdre’t cap de les activitats que es realitzen.

Per organitzar els fans, es van crear tres tipus de passes: el ‘Normal’, de 150€; el ‘Salvatore’, de 250€, y el ‘Exclusive’, de 400€, més fotos extres i merchandising. El privilegi augmenta a mesura que ho fa el preu. De fet, una fan va arribar a pagar 1.000€ per un dels dos ‘Total Pass’, que es van subhastar a eBay, i que incloïen preferència en totes les  activitats de la convenció; entre elles, un tast de vins amb Matt Davis.

En la Bloody Night el paper del fan és ben actiu: a més dels clàssics passes de fotos i les signatures, s’organitzen altres activitats: els ‘panels’, que tenien lloc en una àmplia sala, on els fans interactuaven amb els actors a través d’una sèrie de preguntes, trencant així les barreres entre famosos i els seus admiradors; i també les ‘meeting rooms’, uns ‘panels’ més exclusius, on només podia entrar un número reduït de fans per tractar amb els actors més properament.

La meva fotografia amb en Paul Wesley (Stefan Salvatore)

A més, dissabte a la nit van tenir lloc dos esdeveniments especials: una breu festa amb Matt Davis i Michael Trevino, per a les fans amb passes més exclusius, i el concert ‘Mystic Green’, organitzat per Be The Change en col·laboració amb amb KLZ Events per homenatjar a la fundación benéfica de Ian Somerhalder, destinada a salvaguardar el medi ambient.  

L’any que ve, més

Justament quan finalitzava la segona convenció, es va anunciar que la de l’any vinent està confirmada, també a Barcelona. La majoria de fans que han assistit a l’esdeveniment han assegurat que tornaran: la màgia d’aquests vampirs és tan eterna com la seva condició. A més, aquest esdeveniment no consisteix tan sols en tornar a casa amb una fotografia i un autògraf, sinó que és la culminació del somni de tot fan: trencar amb les barreres de l’espai i conèixer els actors, poder parlar i riure amb ells. En definitiva, és una experiència inoblidable.

Per saber més curiositats sobre l’esdeveniment, feu un clic aquí, a la crònica que he escrit per al blog de Crónicas Vampíricas de l’editorial Destino Booket.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “‘Diaris de Vampirs’ a Barcelona

  1. quina passadaaa!!! 😀

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: