Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Les passions a flor de pell a ‘The Lonesome West’

Crònica de Mar Armengol

En un poblet feréstec d’Irlanda, anomenat Leenane, els germans Coleman i Valene Connor acaben d’enterrar el seu pare, mort ‘accidentalment’. A més, una noia de nom Girleen trafica amb alcohol per guanyar-se la vida, i el pare Welsh pateix crisis constants de fe.  Aquest és el complicat panorama que presenta la comèdia d’humor negre The Lonesome West, del dramaturg anglès Martin McDonagh i que la companyia Ras Teatre ha adaptat al català, amb la directora Pepa Fluvià al capdavant. S’estrena al Versus Teatre aquest divendres i es representarà fins l’1 de juliol.

Cartell dissenyat per Eduard Buch- un dels intèrprets de l’obra – i fotografia de Carla Oset

The Lonesome West enceta la darrera part de la “Trilogia de Leenane”, precedida per The Beauty Queen (La reina de bellesa de Leenane), estrenada el 1996 per primera vegada, i Skull in Connemara. El seu autor, Martin McDonagh, és el dramaturg més representat a Amèrica del Nord després de Shakespeare. Les seves obres s’han estrenat a 39 països i s’han traduït a 29 idiomes. Les històries que presenten colpeixen el públic per les passions desmesurades i les situacions extremes que presenten, expressades amb diàlegs àgils i una gran entrega física i emocional per part dels actors. Aquest tipus de teatre s’anomena ‘de la crueltat’ i es coneix com a ‘in your face’.

Els quatre actors transformen la sala del Versus Teatre en un camp de batalla emocional, on els diàlegs incendiaris se succeeixen de manera trepidant. Fotografia de Mar Armengol

Els actors de la companyia Ras Teatre Eduard Buch – Coleman –, Isidre Montserrat – Valene –, Aida Oset – Girleen – i Sergio Alfonso – Welsh –  fan paleses la passió i la rauxa dels personatges protagonistes de The Lonesome West. Sota les ordres de la directora Pepa Fluvià, els quatre actors transformen la sala del Versus Teatre en un camp de batalla emocional, on els diàlegs incendiaris se succeeixen de manera trepidant. El seu projecte, que s’estrena aquest divendres al Versus després d’una breu presentació el juliol passat a la Nau Ivanow, ha rebut l’aval del crowfunding – el microfinançament online – a través de Verkami.

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: