Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

‘No sé si…’: la dansa vitalista de Marta Carrasco i Alberto Velasco

Crònica de Mar Armengol

Dansa i dramatúrgia s’uniran al Versus Teatre de la mà de la coreògrafa Marta Carrasco i del ballarí Alberto Velasco el proper 23 de març. L’obra és No sé si… i es presentarà per primer cop a Barcelona després d’haver tingut una molt bona acollida al Temporada Alta 2011, i d’haver recorregut diferents punts de la geografia catalana – Terrassa, Sabadell, Granollers – i espanyola – Múrcia, Burgos i Valladolid, on es va reconèixer l’obra amb el Premi Racimo en de Dansa –.

Fotografia de David Ruano

No sé si… estarà en cartell durant un mes en un espai, el Versus Teatre, que es distingeix per afavorir la proximitat entre els intèrprets i el públic – l’aforament és de setanta persones per espectacle -, cosa que Carrasco valora positivament. A més de l’espai físic, l’obra també està feta per a l’espectador, tal i com ha remarcat la seva creadora: A No sé si… Marta Carrasco i Alberto Velasco es converteixen en dues germanes esbojarrades que passen per la vida jugant per viure i sobreviure.

L'espectacle de Marta Carrasco va tenir molt bona acollida al Festival Temporada Alta 2011. Fotografia de David Ruano

Com apunta Velasco, la font d’inspiració per a aquestes germanes són ni menys ni més que Ellen i Alice Kessler, les icòniques bessones dels anys ’50. Segons Velasco i Carrasco, les bessones a les què donen vida són “desequilibrades, rialleres, violentes – perquè s’equivoquen i es fan mal, matisa Carrasco –, enamoradisses…”. “No sé si han tingut pares –  afegeix la coreògrafa – han sortit d’un ou, possiblement”… “D’un de molt gros”, completa Velasco. Marta Carrasco valora No sé si… com una obra “d’humor blanc amb punts foscos”. La gent ha marxat sempre amb bon humor de l’espectacle, segons comenta la coreògrafa.

Ever Blanchet - director del Versus Teatre -, Alberto Velasco i Marta Carrasco durant la roda de premsa d'ahir al Versus Teatre. Fotografia de Mar Armengol

L’origen d’aquest espectacle té una connexió molt estreta amb ambdós protagonistes, especialment per a Carrasco: el desenvolupament de No sé si… es va convertir en una qüestió de supervivència per a l’artista, ja que va coincidir amb la mort del seu pare. Per a Marta Carrasco es va generar un contrast entre la mort que havia viscut a l’hospital i l’impuls vital que emanava de la dansa. De fet, en l’obra hi ha una peça dedicada al pare de Carrasco i que constitueix el punt més lliure i improvisat de l’actuació. Alberto Velasco –  que ja havia treballat amb Carrasco a Dies Irae, en el Rèquiem de Mozart –  va ser un punt de suport imprescindible per a la coreògrafa i el resultat de l’esforç de tots es tradueix en la vitalitat que emana No sé si…

No sé si… s’estrenarà el proper 23 de març al Versus Teatre i es representarà de dijous a dissabte a les 21h, durant un mes. 

Teaser de No sé si… del Temporada Alta 2011

Les germanes Kessler, en una actuació de l’any 1961. Han estat una inspiració per a Marta Carrasco i Alberto Velasco


Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: