Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

“Subterrànies”: l’homenatge a les dones de la Guerra Civil

El projecte de teatre documental Subterrànies, sobreviure entre bombes torna al Refugi 307 de Poble-Sec a partir de demà i fins el diumenge per retre homenatge a les dones que durant la Guerra Civil van lluitar des de l’ombra per ajudar a sobreviure  la població civil. En els dos anys i mig que va durar la guerra, a Barcelona es van construïr 1.400 refugis aproximadament, tal i com apunta Mamen Conte en la introducció de l’obra, i en aquests espais hi arribava a conviure gent d’ambdòs bàndols.

El projecte es va presentar per primera vegada el passat novembre en motiu del Festival Vaca ’11 (Associació de Creadores Escèniques), organitzat pel Projecte Vaca, assolint un ple de públic en cada cap de setmana que es va representar. Aquesta vegada, l’equip format per Montse Alcoverro, Itziar Castro, Carme Poll i Mamen Conte es capbussa de nou en la pell de les dones que van sobreviure a una guerra, en motiu del Dia Internacional de la Dona que s’ha celebrat avui.

Montse Alcoverro durant la representació de “Subterrànies” al Refugi 307. Fotografia per cortesia de “Subterrànies”. 

El format de l’obra és únic, ja que es representarà en un escenari real, el Refugi 307 del carrer Nou de la Rambla, atorgant a la representació d’un component de realitat i història a la vegada. “Ells són els herois als camps de batalla. Nosaltres som les heroïnes del plat a taula”, anuncia rotundament Carme Poll, ficada en el seu personatge.  I és que a través de la història de tres dones que duen a terme diferents rols – Alcoverro interpreta una dona casada; Poll, una inferemera i Castro, una nena -, les actrius ofereriran als espectadors que les acompanyin en el Refugi 307 una història de supervivència i superació.

Podeu consultar tota la informació sobre l’obra a la web de Subterrànies i també podeu reservar les vostres entrades, ja que són gratuïtes però cada funció és limitada a 20 espectadors. 

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: