Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Festival NEO: el teatre independent florirà a Barcelona

Entre els propers dies 10 i 13 de maig tindrà lloc el resorgit Festival Neo (Noves Escenes Obertes), que mostrarà les noves propostes escèniques dels creadors emergents. Avui s’ha presentat la proposra al Teatre Lliure, ja que l’impulsor del projecte ha estat el seu director, Lluís Pasqual, juntament amb les institucions del Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i La Seca-Espai Brossa. Entre aquests espais es representaran els quinze projectes teatrals, amb l’objectiu de servir com a aparador de l’oferta artística emergent a la resta de l’estat i a Europa.

Els tres projectes que s’han revelat de moment són els següents: “L_NTES“, d’Iris Heitzinger i Natalia Jiménez, que es representarà d’una manera ben poc convencional: a la muntanya de Montjuïc, i no en una sala, com la resta. Amb “Pendent de vot“, de Roger  Bernat/FFF,  s’implicarà al públic, atorgant-li el paper de “diputat”. I amb “Greenwich Art Show“, Macarena Recuerda Shepherd crearà un vincle emocional entre l’espectador a través de les històries de cinc dones, amb el teló de fotografies de Nova York

Anteriorment, el 2006, ja havia hagut una primera edició d’aquest festival, però a causa de la manca de pressupost, no s’havia pogut recuperar fins ara. De tota manera, és complicat garantir una segona edició per a l’any que ve; en un panorama on les retallades també amenacen la cultura, treure endavant projectes de gran envergadura és tot un repte. Malgrat això, el fet d’haver impulsat l’edició d’enguany és tota una fita. En aquest cas, a més d’aportacions privades, també s’han implicat en el projecte: la Conselleria de Cultura de la Generalitat, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i l’Institut Ramon Llull.

Podeu escriure a l’adreça “info@festivalneo.com” per rebre les novetats del Festival NEO. 

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: