Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

BeCo: la moda ètica arriba a The Brandery

Crònica de Mar Armengol

BeCo, Be cool Be conscious, és la plataforma que promou la moda ètica i ecològica, i durant aquest cap de setmana compta per primera vegada amb un stand The Brandery, la fira de moda urbana i alternativa de Barcelona. BeCo organitza des del seu espai a la fira activitats i xerrades per aprofundir en una veritat incòmoda: el sistema voraç de la moda, tal i com el coneixem avui en dia, contamina el planeta, genera explotació entre els treballadors i afavoreix un consumisme desenfrenat.

Vídeo de la web de BeCo

La marca convidada per BeCo en aquesta edició és The IOU Project, una empresa que fabrica roba des de la Índia amb sistemes de producció artesanals i que respecten el medi ambient. Camises de quadres, espardenyes multicolor i texans que no contaminen el medi ambient, perquè estan elaborats de manera sostenible, són alguns dels productes que s’exposen al stand de BeCo.

La roba de The IOU Project supera les frivolitats de la moda i promou peces de roba personals, amb història, perquè el seu teixit és de qualitat i perdura. Fotografia de Mar Armengol.

La original disposició de la roba de The IOU Project exposada al stand de BeCo. Fotografia de Mar Armengol

BeCo és una marca nascuda a partir del projecte emprenedor d’Elena Salcedo i Anna Badia, amb la col·laboració de Fabrics For Freedom i Textile Exchange, i a més compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. El seu objectiu principal és demostrar que la moda ética i ecològica també és cool, i que és imprescindible per a un futur sostenible. En un món on les grans empreses aposten per sistemes de producció assequibles per a elles però perjudicials per al medi ambient i els treballadors, BeCo vol reivindicar una moda responsable, sostenible i equilibrada, que compti amb sistemes de producció ecològics.

Elena Salcedo i Anna Badia, responsables de BeCo. Fotografia: Mar Armengol

Podeu visitar The Brandery avui i demà a la Fira de Barcelona, i seguir a BeCo a través de la seva pàgina web

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: