Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Oriol Pastor parla sobre el MiRA!

Entrevista de Mar Armengol

El passat 5 de novembre es va celebrar a Barcelona el MiRA!, el primer festival de música i recerca audiovisual de la ciutat. Oriol Pastor, el director de la iniciativa, ens parla amb perspectiva del projecte i de la seva bona acollida.

El festival es va celebrar a l'espai Fabra i Coats, a Sant Andreu. Fotografia d'Edu Ferrer Alcover

– Com va sorgir la idea d’organitzar un festival de videoart i música electrònica?

La idea va sorgir des de dues vessants diferents: en primer lloc, identificant aquell tipus de festival al que desitjaríem anar, i a Barcelona no trobàvem, i en segon lloc, analitzant l’oferta de la ciutat i el poc potencial que es donava al factor visual als esdeveniments catalans.

– Qui es va implicar en el projecte?

Es va crear  un nucli de col·laboradors per cobrir les diferents àrees del festival. I a partir d’aquí, s’han anat unint altres col·laboradors, desenvolupant tasques més concretes, com patrocinadors: l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), amb la seva cessió de l’espai, el col·lectiu Telenoika; mitjans de comunicació, i artistes que a part d’actuar ens van oferir el seu assessorament.

– Per què vareu decidir utilitzar Verkami per finançar el festival?

Es va decidir emprar Verkami per tal d’aproximar el projecte a altres agents que tenien ganes de col·laborar i no sabien com. A més a més, va representar una font d’ingressos que ens va ser de gran ajuda en el seu moment per fer front a les enormes despeses en materials que un projecte com el MiRA! requereix. Per altra banda, també hi ha un component de comunicació i difusió, així com de la filosofia que “entre tots sumem”, que ens resultava molt atractiva observant les característiques del festival.

– Us va ser útil?

Com he dit abans, ens va ser de gran utilitat. Ens va ajudar a reafirmar-nos abans del dia de l’esdeveniment, vam saber que podia ser un projecte amb atractiu per a molta gent.

– Qui va ser el vostre major “accionista”?

El Sr. Manuel Mertel, un noi de Madrid, que a part de creure en el micromecenatge creia en el nostre projecte i en la necessitat d’emprendre propostes com aquesta.

El primer festival de Barcelona de música i recerca audiovisual. Fotografia de Ceci Fimia

– Què va ser el més difícil a l’hora de tirat endavant el projecte? I allò més fàcil?

El més difícil ha estat probablement les dificultats financeres que s’han de patir, però que amb col·laboracions i ganes es poden anar suplint. El més fàcil, el treballar amb el grup de persones que hem format.

– Quins han estat els grups musicals que van agradar més al festival?

Els grups musicals que més van agradar, segons premsa i altres inputs personals de la gent, van ser Pina, Kettel i l’actuació final de bRUNA, encara que pel meu gust em va emocionar molt també Plaid.

Per la part visual, tots van estar a un nivellàs, tot i això la gent va ressaltar els boscos que van acompanyar l’actuació de Kettel, obra de Snack. Així també, Do not disturb va acompanyar magistralment la sessió de bRUNA, sense oblidar el projecte audiovisual de DOSF, molt complert.

El MiRA! es va celebrar el passat 5 de novembre i va acollir un gran nombre d'artistes. Fotografia de Ceci Fimia

– La rebuda va ser positiva. Quina creus que ha estat la clau d’això?

La clau exacta no la sé sincerament, crec que potser crear un festival en què es respira familiaritat de tracte, amb un nombre d’assistents correcte on cada espectacle (coordinació, música i vídeo), porta essent treballat entre els diferents artistes mesos abans. Aquests esforços es tradueixen en l’escenari.

– L’any que ve el tornareu a organitzar? Si és així, hi incloureu novetats?

L’any vinent es tornarà a organitzar. S’hi inclouran diferents novetats: la primera, tornar a sorprendre a l’espectador amb un nou escenari que sigui atractiu, i en segon lloc, amb la inclusió de noves disciplines artístiques que incorporin elements visuals.

Moltes gràcies, Oriol!

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: