Batec de Cultura

Bloc que no s'actualitza a diari

Hèctor: “El Deuvedes és un centre cultural”

El videoclub Deuvedes és molt més que un establiment de lloguer de pel·lícules. Fa pocs mesos, aquest local de Gràcia es va reinventar com a centre cultural, i realitza projeccions de pel·lícules de franc, sessions de DJs els caps de setmana i d’aquí poc fins i tot representacions teatrals. L’Hèctor, un dels encarregats de l’establiment – juntament amb en Dani, la Laura i la Ceci – ens ha fet cinc cèntims de tot el què el Deuvedes ens ofereix.

Els responsables del Deuvedes: Dani i Héctor

– Quantes pel·lícules teniu al Deuvedes?

Unes 7010, aproximadament.

– Quin és el preu per llogar cada pel·lícula?

Tres euros.

– A més d’oferir pel·lícules per llogar també en projecteu una cada dimecres. Com va sorgir aquesta iniciativa?

És una bona idea perquè com a videoclub pots oferir més coses, no tan sols lloguer. Som un centre cultural. Projectem pel·lícules els dimecres i els divendres (no tots encara) i cada dissabtes venen a punxar música. Sempre ve gent i ara també farem teatre i concerts unplugged.

– Les sessions de cinema dels dimecres segueixen algun fil argumental?

Alternem pelis actuals de tarannà indie, com el documental Exit thorugh the gift shop, amb els clàssics dels vuitanta, com El club de los cinco o Gremlins. Més endavant hem pensat fer cicles.

– Quin ha estat el dia que heu tingut més públic?

Els dissabtes, quan venen a punxar els DJs, són els dies que ve més gent. Pel que fa a les pel·lícules, el dia d’ Exit through…  va tenir molt d’èxit, així com El club de los cinco. El perfil de la pel·lícula que pugui atraure més gent no és concret, perquè oferim  des de clàssics dels vuitanta fins a documentals per a cinèfils.

– Considereu que el vostre públic és moderno?

No ho crec. Venen molts modernos però també molta gent del barri. Ve tothom, i que sigui sempre així…

– Què diferencia les sessions de cine del Deuvedes d’un cinema convencional?

Que és gratis, però tampoc cal triar entre anar al cinema i venir aquí. Es poden fer les dues coses.

– Teniu alguna pel·lícula insígnia que representi el videoclub?

Potser Regreso al futuro, però de qui no és insígnia? Els monogràfics, com es pot veure als estants, ens agraden: Scorsesse, Coppola, Woody Allen… Així com el cinema indie i alguns documentals de Herzog. Són diferents i també els podem considerar com a característic de nosaltres. D’altra banda hi ha El club de los cinco, molt dels vuitanta. Té un bon guió, no és una americanada… Personalment, no en triaria una: Tiburón, Magnolia, Taxi Driver, La delgada línea roja

Els estants del videoclub ofereixen part de la seva selecció per monogràfics

– A més d’oferir cinema, també han vingut a filmar aquí un teaser, Blue Rai, d’Escándalo Films. Com va ser l’experiència?

Va estar molt bé. El teaser tracta sobre un noi que porta un videoclub i l’ha acabat de deixar la xicota, així que decideix segrestar els clients de l’establiment per cridar l’atenció de la noia i poder parlar amb ella.  El rodatge va tenir lloc el mes passat i mentre filmaven el videoclub seguia obert… Van posar un furgó policia i van fer una manifestació, tot fictici… Encara s’ha de confirmar la data, però vindran a presentar el teaser aquí.

– Parlant de música, com seleccioneu la gent que ve a punxar?

Ells es presenten i els demanem una foto (per posar-la al facebook), el seu tracklist i el seu estil. Tota proposta interessant que se’ns comenti pot tenir cabuda; tot allò relacionat amb cinema i música. Que la gent s’animi i que no tingui por de venir a punxar!

– En resum, teniu una bona agenda!

De moment, dimecres, pel·lícula i divendres i dissabte, música. Els dijous també hem començat a fer nit de còctels amb en Carles Bonnin, que té una empresa de còctels a domicili i en fa amb espècies i essències. Ambientem el local amb música dels anys ’50 i per 5€ es pot tastar el còctel de la setmana. I dimarts vinent farem The Depression Night, perquè és el dia en què ningú surt. Posarem música suposadament emotiva perquè la gent s’animi a explicar les seves històries… Essencialment el local és un videoclub però també un centre cultural. Un dels nostres objectius es fer renéixer aquesta ciutat. Tenim moltes idees, com ara fer un quiz sobre cinema, i tallers… poc a poc anirem fent. Per exemple, el dia 13 de desembre iniciem les sessions de teatre amb la companyia Dálmatas.

Moltes gràcies!

Podeu consultar l’agenda del Deuvedes a la seva pàgina de facebook i també donar un cop d’ull a la seva pàgina web

Advertisements

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: